V Žiline uhradíte parkovné aj cez EASYPARK

Medzi ďalšie možnosti úhrady za krátkodobé státie v Žiline pribudla mobilná aplikácia, konkrétne od prevádzkovateľa spoločnosti EASYPARK, ktorá na Slovensku nahradí dobre známu aplikáciu MPLA, s ktorou bolo možné platiť v Bratislave, Košiciach, či Trenčíne.

EasyPark je európskym lídrom v oblasti parkovania, takže aplikáciu je možné využívať aj u našich susedov v Českej republike, Rakúsku, Maďarsku a ďalších európskych krajinách. Stačí vám jedna aplikácia, v slovenčine a so slovenskou zákazníckou podporou. Jednou z noviniek je, že po zaplatení prvých 30 minút parkovania, vám aplikácia EasyPark umožní platiť parkovné po minútach namiesto celej polhodiny. Aplikácia je dostupná aj vo väčšine nových vozidiel prostredníctvom Apple CarPlay a Android Auto, čo umožňuje platiť parkovné priamo z palubného systému vozidla. Ďalšou výhodou pre tých, ktorí občas parkujú na služobných cestách, je vytvorenie samostatného účtu, čo vám môže ušetriť papierovanie.

Ak ste doteraz nepoužívali aplikáciu na platenie parkovného, môžete si jednoducho stiahnuť aplikáciu EasyPark zo služby Google Play alebo App Store. Jej inštalácia trvá niekoľko sekúnd a registrácia len niekoľko kliknutí. Vyplníte svoje telefónne číslo, registračnú značku a zvolený spôsob platby. A keď potrebujete zaplatiť, stačí potvrdiť miesto a vybrať plánovanú dĺžku parkovania.

Easypark je ďalším nástrojom v rámci moderných technológii v oblasti služieb poskytovaných mestom. Easypark ako mobilná aplikácia sa pridáva k ďalším spôsobom úhrad za parkovné, ktoré v Žiline už fungujú.